Σαλάτα Αρχοντική

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
http://www.argiro.gr

Σαλατα με αρώματα φθινοπώρου .Τα καραμελωμένα καρύδια ,το τραγανό μπέικον και τα μήλα συνθέτουν μια εντυπωσιακή και πεντανόστιμη σαλάτα με διαφορετικές υφές.

Μερίδες 4

Χρ πρ 10

Χρ ψήσιμο 10’

 

Υλικά

2 συσκευασίες Αρχοντική σαλάτα (χ160 γραµ ,μαρούλι Λολα κοκινη πράσινη ραντίτσιο )

1 πράσινο μήλο με την φλούδα του κομενο σε λεπτες φετες

1 κοκινο μήλο με την φλούδα του κομενο σε λεπτες φετες

2 φετες μπέικον

1 φλ μανούρι σε τριματα ή φετα

1/2 φλ κράνμπερι

1 φλ καραμελωμένα καρύδια

 

Ντρεσινγκ

1/3 φλ ελαιόλαδο

1 ΚΓ μέλι

2 ΚΣ μηλόξυδο

Λίγο αλάτι

 

Για τα καραμελωμένα καρύδια

1 φλ καρύδια (πεταλούδα -μισά καρύδια )

3 ΚΣ ζάχαρη

Λίγο πιπέρι καγιέν

Λίγη πάπρικα καπνιστή

 

Εκτέλεση

Για την σαλάτα Αρχοντική σαλάτα πρώτα φτιάχνουμε τα καραμελωμένα καρύδια για να κρυώσουν.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα καρύδια την ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφηνουμε την ζάχαρη να λιώσει για λίγα λεπτά .μολις αρχίσει κει λιώνει η ζάχαρη ανακατεύουμε καλά με λαδωμένο κουτάλι να ντυθούν τα καρύδια με καραμέλα.

Βγάζουμε αμεσως σε αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης.

Αφηνουμε να κρυώσουν

Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία ροδιζουμε σε δυνατή φωτιά το ψιλοκομμένο μπέικον για 2-3’ Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει και να γίνει τραγανό.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την σαλάτα σε ανοιχτή πιατέλα. Απλώνουμε πρώτα τα φυλλα σαλάτας στρώνουμε τα μήλα σε λεπτες φετες πασπαλίζουμε με τα κράνμπερι τα καραμελωμένα καρύδια και τα τριματα μανούρι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρεσινγκ και περιχυνουμε την σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμεσως