Πράσινη σαλάτα με σοταρισμένα μανιτάρια

και μπλε τυρί

Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 4-5 λεπτά

Για 2 άτομα

 

Υλικά

 

400 γραμμάρια ιταλιάνα σαλάτα Φρεσκούλης

1 κουταλιά ελαιόλαδο

2 κουταλιές βούτυρο

4 ασπρομανίταρα

4 brown μανιτάρια

2 μανιτάρια πορτομπέλο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Φρεσκούλης

100 γραμμάρια μπλε τυρί

Για το dressing λαδολέμονο:

150 γραμμάρια ελαιόλαδο

30 γραμμάρια χυμό λάιμ

Ξύσμα από 1 λάιμ

1 κουταλιά μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ, το ξύσμα από το λάιμ, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα brown μανιτάρια και τα πορτομπέλο, σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Ψήνετε τα μανιτάρια για συνολικά 4-5 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα αφήνετε ελαφρώς να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ιταλιάνα σαλάτα, τα μανιτάρια, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια σας, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.