Σαλάτα baby σπανάκι

με φρέσκια μοτσαρέλα, chorizo και καλαμπόκι

Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Για 2 άτομα

 

Υλικά 

 

1 συσκευασία baby σπανάκι Φρεσκούλης

1 φρέσκια μοτσαρέλα

8 φέτες chorizo

120 γραμμάρια καλαμπόκι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι Φρεσκούλης

Για το dressing:

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

30 γραμμάρια χυμό λεμόνι

1 κουταλιά πετιμέζι

2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι, την φρέσκια ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την φρέσκια μοτσαρέλα και το chorizo σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το baby σπανάκι μαζί με το καλαμπόκι, την μοτσαρέλα, το chorizo και το φρέσκο κρεμμυδάκι, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.